0700 10 494
18.10.21, София 12:46

Кения

Ако за момент отместим погледите си от далечните топли острови с бял пясък и кристална вода, и насочим вниманието си към Африка, ще открием, че някои от африканските страни определено могат да ни заинтригуват, и то много. Кения е една от тях. Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност. Кения е едно от малките кътчета на нашата планета, където част от саваната е все още недокосната от хората. Цялата страна е като един голям резерват, който си заслужава да бъде разгледан.

Всеки разговор в Кения започва с думата „Jumbo“ и не става въпрос за слон. „Jumbo“ на суахили (местният език) означава „здравей“.
Екваторът разделя територията на Кения приблизително наполовина. Така че там целогодишно температурата е една и съща – 26-32 градуса през деня и 23-26 градуса през нощта. По тази причина Кения има най-добрия климат в Африка.

Много учени смятат, че именно от Кения произхождат първите хора в света. На територията на страната са открити най-ранните доказателства за човешки живот на планетата. Някои от тях датират отпреди 3 милиона години.
Африканската маска, направена в Кения е един от най-известните сувенири, предлагащи се в страната. Въпреки това тя няма никакво специално значение.

Кения е известна с огромното си разнообразие от диви животни и с това, че е вероятно най-атрактивната дестинация за сафари. Домакин на разнообразие от диви и девствени пейзажи, които варират от саваната на Масай Мара до лъскавите и заснежени върхове на планината Кения.

Национални паркове и резервати обхващат една десета от площта на Кения, която обхваща пустиня, пасища, планински гори и равнини. Най-добрите резервати на страната изобилстват от диви животни, включително лъвове, леопарди, слонове, носорози, хипопотами и крокодили. В тях са регистрирани над 1000 вида птици - от пъстри папагали до щрауси. В Кения има голямо етническо разнообразие, коренното население са емблематичните масаи, които водят полуномадски начин на живот. Главната атракция на дългото крайбрежие на Кения са великолепните и плажове - дълги улици с палми и дъги от бял пясък. Плажовете са оградени от гъсти зелени гори и разнообразие на дивата природа, включително павиани и редки маймуни. Широка гама от луксозни курорти, позволява на посетителите да се отпуснат и да се насладят на този природен рай с добро обслужване и кухня. Дните са пълни със слънце, а нощите са леки и топли, с лек морски бриз. Рифовете са пълни с корали, безброй риби, морски костенурки и делфини. Ако сте приключенски настроени и бихте искали да отидете на сафари, ако искате да видите риби и корали извън аквариумите, то подарете си нещо специално.

Забележителности в Кения:

  • Дивечов резерват “Масаи Мара” се намира в Югозападна Кения, близо до границата с Танзания, на приблизително 275 км. от Найроби. Открит е през 1974 г., а територията му обхваща площ от 1510 кв. км. – равнини и гористи местности. Представлява най-богатият и най-често посещаван резерват за диви животни в Африка. “Масаи Мара” е известен с това, че е единственото място на света, където всички представители на “голямата петорка” могат да бъдат видени наведнъж само за един сутрешен моторизиран ловен кръг. Това е името, което европейските ловци и търсачи на приключения някога дали на петте най-опасни животни на африканския континент – африкански слон, черен носорог, леопард, африкански бивол и лъв.
  • Национален резерват Амбосели е национален парк в Кения, който се намира в провинция Rift Valley. Площта му е приблизително 40 хиляди хектара, което му отрежда шестото място сред останалите екосистеми в Кения. Границите му се разпростират дори извън държавата, защото една малка част от територията му навлиза в Танзания.
  • Национален парк „Цаво” - е разделен от магистралата Найроби-Момбаса на източен и западен. Това е най-големият ловен резерват на Кения и един от най-обширните в света, превърнал се в предпочитано място за организиране на африканско сафари. Известен с големия брой лъвове и слонове, които живеят там, националният парк „Цаво” е дом на изумително разнообразие от диви животни, които оцеляват в негостоприемните му безводни вулканични зони, в това число и животните от така наречената “голяма петорка”.
  • Национален парк “Езерото Накуру” - Превърнат през 1960 година в резерват за птиците, които го обитават, и получил статута на национален резерват през 1968 година, паркът има за цел преди всичко да съхрани огромните ята от едри и дребни видове фламинго. Десетки хиляди представители на този птичи вид се настаняват по бреговете на плиткото езеро с алкални води, представляващо едно от т. нар. содени езера. Разположен на 157 км. от Найроби, на надморска височина от 1200-1800 метра, националният парк обхваща територия от 188 кв. км, в която влизат няколко уникални местообиталища на диви животни: самото езеро Накуру, буш, тревисти пасища, голи стръмни хребети и гористи райони.

Разгледайте нашите предложения за екскурзии, почивки и сафарита в КЕНИЯ!

Изберете категория: Почивки и екскурзииЕкзотика и романсПразнициНационални парковеЛукс пътешествияСептемврийски празници 2021 гСамолетни екскурзииСамолетни почивкиСемейни почивкиРАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2021 г - ЕКСКУРЗИИРанни записвания - почивки

Чуйте музика от Кения

Сафари в Африка с професионален екскурзовод на английски език. Фотосафари в Масай Мара, изобилстващ от бикове, лъвове, жирафи, слонове, антилопи, щрауси, леопарди, хиени и много други животински видове.

Даня Петрова 03.11.2014

Г-жо ИЛИЕВА,
Приемете искрените благодарности на нашата софийска група от 10 души за чудесната организация на екскурзията до Пирот и Ниш. Вашите служители бяха точни от първия до последния момент на пътуването. Специална благодарност на шофьора Георги за търпението и усмивките. Като историк имам чувствително ухо за историческите беседи, но екскурзовода Владимир се справи чудесно и през цялото време съчетаваше добрата организация с увлекателната беседа.
Приемете благодарностите на групата и пожеланията за нови успехи, на вас и вашите служители.

Даня Петрова

Вижте всички препоръки »
Показване на резултати от (1 - 1). Общо записи (1), общо страници (1).

Екскурзии

КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА 2022 - Екскурзии и Почивки РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2021 г - ЕКСКУРЗИИ Шопинг турове Автобусни екскурзии Самолетни екскурзии Кулинарни турове Еднодневни екскурзии Септемврийски празници 2021 г Сватбени пътешествия Средновековни замъци Лукс пътешествия Пътешествия с влак Планински туризъм Национални паркове Концерти в чужбина

Почивки

Ранни записвания - почивки Семейни почивки Самолетни почивки Автобусни почивки СПА почивки Селски и еко туризъм Винен туризъм Голф туризъм - почивки
Почивки в Турция Гърция - Санторини Гърция - остров Закинтос

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Аруба Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Виетнам Германия Гърция Дубай Естония Израел Индия Индонезия Ирландия Испания Италия Йордания Камбоджа Кения Китай Корея Куба Малайзия и Сингапур Мароко Мексико Нидерландия Норвегия Остров Занзибар Остров Мавриций Перу Полша Португалия Румъния Русия Северна Македония Сейшели Скандинавия Словакия Словения Сърбия Тайланд Танзания Тунис Турция Унгария Финландия Франция Хърватия Чехия Швейцария Шотландия Шри Ланка Ямайка Япония

Самолетни почивки

Самолетни почивки

ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК

Най-оригиналният подарък е незабравимият подарък. Зарадвайте вашите близки, любими и приятели с избор на уникално пътешествие от Авиа Тур. Романтични замъци, релакс и спокойствие, живописни малки пристанища, безкрайни сини лагуни... или скуба дайвинг, влакът Глетчер, щури карнавали, винени турове, круизи, шопинг, Формула 1. Голям избор от Почивки и екскурзии в България и чужбина подходящи за всяка възраст и бюджет. Изберете вашият подарък и заповядайте в офиса ни, за подробности, уточнения и получаване на стилен ваучер за подарък за вашите любими хора.

ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК