+359 (2) 9810079 Музика
15.07.20, София 02:29

Забележителности в Гърция

Театърът на Дионис, Атина

Театърът е разположен на южния край на Акропола в Атина, като за първи път е забелязан от археолозите през 1838 г. Най-ранните останки, намерени там се свързват с култа към гръцкия бог Дионис и датират в VI в. пр. Хр., по време на управлението на Пизистрат и неговите наследници.

Пирея е град в Централна Гърция. Разположен е на брега на Егейско море в близост до Атина. Надморската му височина е 90 метра. Той е третия по населеност град в Гърция, през 2000 година населението му е около 176 000 души. Името му означава „мястото оттатък пътя“. Градът е с широки и прави улици, хубави многоетажни сгради.

Византийският християнски музей, Атина

Византийският християнски музей в Атина е основан през 1914 г. и притежава повече от 25 000 предмета разпределени в изложби с редки колекции, които показват хода на византийското изкуство от III в. до XIX в. Състоят се от културни творби, рисунки и малки произведения от всички видове.

Храмът на Зевс, Атина

В един от най-големите и древни градове на Гърция- Олимпия е бил разположен храмът на Зевс. Храмът е едно от чудесата на света. Построен е през V век преди Христа, отличава се с възхитителните си 34 колони от мрамор. Там се намирала известната статуя на Зевс, който е седнал на трон от злато и скъпоценни камъни.

Кавала е град в северна Гърция, разположен на брега на Бяло море срещу о. Тасос. Център е на префектура Кавала и е най-важното и голямо пристанище в област Източна Македония и Тракия. Също е център и на Филипийската, Неаполската и Тасоската епархии на Гръцката православна църква.
Акрополът, Атина

Акрополът в Атина е най- известният и запазен акропол. Акропол е термин, който се използва, за да се обозначи крепостно съоражение на висок град. Поради значимостта си за гръцката история, именно този е наречен накратко Акрополът, въпреки наличието на много други различни акрополи в Гърция. Акрополът представлява плосък скален...

Една от големите атинските забележителности е древният Партенон. Партенонът е храм на гръцката богиня Атина, която се смята за закрилник на гръцката столица. Историята на Партенон датира от дълбока древност - V век преди Новата ера. Вече 25 века по-късно Партенонът продължава да посреща посетителите на Атина.

Остров Наксос

Наксос е най-големият гръцки остров от групата на Цикладските о-ви, които са разположени в южната половина на страната, в Егейско море. Столица и най-голям град на острова е град Наксос. Намира се на западния бряг и е дом на около 12 000 души. Островът е известен с красивите си плажове, които предлагат отлични условия за морска почивка.

Остров Санторини

Санторини е вулканичен остров от Цикладската група. Първоначално бреговата му линия е била окръжност, получена в резултат на вулканични изригвания. През 1400 години пр.н.е. вулканът експлодирал с такава мощ, че централната част на Санторини литнала във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера.

Остров Корфу

Корфу е красив остров с невероятни плажове, живописни и автентични селца, превъзходна венецианска архитектура, оживен нощен живот и с много космополитен начин на живот. На изток граничи с Йонийско море, на запад с Адриатическо, на север със Средиземно море и това обуславя уникалния му климат.
Полуостров Халкидики

Халкидики е полуостров в северна Гърция. Намира се в най-северните части на Егейско море, югоизточно от град Солун. Общата дължина на неговите плажни ивици е цели 500 км. Често Халкидики е определян като тризъбеца на Посейдон – морският повелител, поради трите ръкава, от които се състои полуостровът: Касандра, Ситония и Атон.

Скалните манастири в Метеора

В град Каламбака, над Тесалийската равнина, на скалните върхове се намира едно от малкото места на света, което може да оприличено като „земен рай” – Метеора. Метеора е местност, в която се намират седем устремени към небето манастира. Те са разположение на 400 метра височина на скалисти и труднодостъпни върхове.
остров Закинтос

Град Закинтос е основен административен център и столица на едноименния о-в. Островът е част от групата на Йонийски о-ви, разположени в Йонийско море. Градът се намира в източната половина на острова и има население от около 16.5 хиляди души.

Остров Миконос

Гръцкият остров Миконос е от групата на Цикладите в Егейско море, разположен между островите Тинос, Сирос, Парос и Наксос. Обхваща площ от над 105 кв. км, а най-високата му точка е на 341 м. надморска височина. Островът е предимно от гранит. На него има малко природно прясна вода и се разчита на обезсоляването на морската вода.

Остров Тасос

Остров Тасос е разположен в северната част на Егейско море. До него може да се стигне по морски път от град Лименас или град Кавала. Главният град на остров Тасос е Лименас - изключително красив островен град. Той е носител на характерния за северна Гърция релеф: идеална симбиоза между планинска част и плаж.

Екскурзии

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2020 г - ЕКСКУРЗИИ Шопинг турове Майски празници 2020 г Автобусни екскурзии Самолетни екскурзии Кулинарни турове Еднодневни екскурзии Септемврийски празници 2020 г Сватбени пътешествия Средновековни замъци Лукс пътешествия Пътешествия с влак Планински туризъм Национални паркове Концерти в чужбина

Почивки

Ранни записвания - почивки Семейни почивки Самолетни почивки Автобусни почивки СПА почивки Селски и еко туризъм Винен туризъм Голф туризъм - почивки