+359 (2) 9810079 Музика
27.05.20, София 08:16

СЕЙШЕЛСКИТЕ ОСТРОВИ

Сейшелските острови – кокосовият рай. Това е една от най-красивите островни държави, разположена на архипелаг в Индийския океан. Сейшели – екзотика, която спира дъха, предлагаща невероятни гледки, забавления, вкусна храна и кокосови орехи в изобилие. В близост до Сейшелските острови се намират остров Мавриций и Реюнион, Коморските острови и други островни групи.
Сейшелите са група от 115 острова в Индийския океан, разположени между 4 и 10 градуса южно от Екватора, на изток от Африка. Най-големите и населени острови, част от така наречените “Вътрешни острови” – Махе, Пралин, Силует и Ла Диг са от гранитни скали. Повечето “Външни острови” са с коралов произход. Придвижването от Махе до Пралин и Ла Диг става с ферибот, който има точно разписание и работи като градски транспорт.В историята си Сейшелите са били Френска, а после и Британска колония, а в момента са република. В днешни дни влиянието на французите е много силно, от кухнята до езика (креолски-диалектен френски), а от англичаните е останало само лявото движение. Климатът на Сейшелите е тропичен, разделен на два сезона. От Октомври до Март духа северозападният мусон. От Май до Септември духа югоизточният мусон, който носи по хладно и ветровито време. Най-доброто време за посещение на островите са периодите Март-Май и Септември-Ноември.
Сейшелските острови някога са били пиратско убежище. Според легенди известният пират Оливие Левасур е скрил съкровище на стойност над 160 000 долара, което остава неразкрито.
Островът на птиците е домът на най-тежката сухоземна костенурка, която живее в дивата природа. Тя е наречена Есмералда и тежи 340 килограма.
Град Виктория – столицата на Сейшелските острови, е най-малката столица в света и може лесно да се разгледа за по-малко от ден.
Официалните езици са английски, френски и сейшелски креолски.
Сейшелите изнасят ванилия, кокосови орехи, кокосово масло, риба и гуано (тор, произведен от морски птици).
Най-силно развити са туризмът и риболовът. Голяма част от Сейшелите са природни резервати.

Животът в Сейшелските острови се характеризира с величествени морски пейзажи, несравнима красота и умерен климат. Това са само някои от многото фактори, които правят тази дестинация търсен рай за туристите. В допълнение към безупречните бели пясъци и приветливи води, тази грандиозна страна е дом на голямо разнообразие от култури. Със своята спираща дъха комбинация от гледки и звуци, тази космополитна дестинация е празник за сетивата и осигурява идеални условия за бягство на екзотичен остров. За тези, които мечтаят да почиват в комфорт и лукс, Сейшелските острови предлагат безброй възможности за почивка и спокойствие. Освен това, тези идилични острови са интерес за претенциозните търсачи на силни усещания, които пътуват по света в търсене на несравними възможности за гмуркане и ветроходство. Топлите океански води са дом на най-различни масиви от риби, костенурки и корали. Сейшелите са подходяща дестинация за тези, които искат за малко да тръгнат извън утъпкания път, да изследват екзотични култури и далечни земи. Тук ще получите перфектният коктейл от спокойствие, лукс и блаженство.

Авиа Тур ще Ви помогне да намерите Вашето собствено кътче от рая и да се отдадете на изкушението!

Екскурзии

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2020 г - ЕКСКУРЗИИ Шопинг турове Майски празници 2020 г Автобусни екскурзии Самолетни екскурзии Кулинарни турове Еднодневни екскурзии Септемврийски празници 2020 г Сватбени пътешествия Средновековни замъци Лукс пътешествия Пътешествия с влак Планински туризъм Национални паркове Концерти в чужбина

Почивки

Ранни записвания - почивки Семейни почивки Самолетни почивки Автобусни почивки СПА почивки Селски и еко туризъм Винен туризъм Голф туризъм - почивки