0700 10 494
01.10.23, София 08:38

Tайланд е известен с невероятната си природа, прекрасните храмове, разнообразието от кулинарни вкусове и богата култура. Намира се в Югоизточна Азия и е известен като Сиам, което е официалното име до 1939 година.

Тайланд е единствената държава в Североизточна Азия, която успя да защити своята свобода и независимост. Европейските колониалисти многократно са посягали на вкусните земи, но са претърпели поражение. Англия и Франция водиха интензивна борба за собственост. Tайланд се слави с това, че никога в цялата си история не е бил колонизиран от чужденци и затова получава името си, което в превод от тайландски означава „Земята на свободните“.

Тайланд е чудното царство на будистки храмове, монаси с оранжеви роби, екзотично дива природа, древни руини, и зашеметяващи крайбрежни ивици изпъстрени с разкошни плажове и сини лагуни . Заедно със завладяващата история и уникална култура, Тайланд разполага с модерна столица, и приятелски настроени хора, които олицетворяват "Страната на усмивките". Tайландците се славят със своята дружелюбност и гостоприемство.

В Тайланд има над 35 000 храма. Това наистина е внушително число, а посещението на храмовете изисква приличен външен вид. Над 90 процента от хората там са последователи на будизма.

Основният източник на доходи в тази страна е износа на орхидеи. С този бизнес в Тайланд икономиката процъфтява, а годишната печалба е около 250 милиона долара.

Банкок – столицата на Тайланд всъщност е градът с най-дългото име в света. Също така Банкок е един от най-горещите в света. През лятото температурата е средно 40 градуса, а през зимата не пада под 25 градуса по Целзий. Плаващите пазари са една от атракциите в Тайланд.

В Тайланд маймуните се третират с особено трепет. Маймуните, живеещи близо до древния храм на Phra Prang Sam Yot, са свещени. Намира се в Лопбури. В района живеят над 3000 маймуни. Празникът на маймунския бюфет е ежегоден празник на това животно. По време на тържеството на маймуните се поднасят над 4,5 тона различни плодове.

Освен забележителностите, които ще видите ще бъдете впечатлени и от „огнената” кухня на тайландците, която е атракция сама по себе си. Не можете да приключите деня си без релаксиращия тайландски масаж.

Тайланд се състои от общо 1 400 острова. Един от най-известните между тях се намира в близост до Пукет и се казва Кох Фи Фи. Там е заснет филмът „Плажа“ с Леонардо Ди Каприо.

Остров Пукет се намира в Тайланд и е една от най-популярните дестинации в Югоизточна Азия. Площта на Пукет е 540 кв. км. Град Пукет (известен и като Пукет Таун, за да се различава от острова) е най-големият на острова. Сред най-известните туристически зони на Пукет е плажът Патонг Бийч на западния бряг. Пукет има всички правилни съставки за рая: палмови плажове с мек и чист пясък, заобиколени от синя вода; оживен нощен живот и най-разнообразна кухня – каквото кажете, това ще ви сервират. Пукет редовно оглавява класации за райски места за почивка. Прибавете към всичко това и най-гостоприемните и усмихнати хора на света и ще разберете защо толкова много туристи обожават Пукет.

Пукет и околните острови са високи варовикови скали, издигнали се вертикално от морето. Най-известният от тях е използван в един от филмите за Джеймс Бонд. Сега е известен като „Острова на Джеймс Бонд”, но истинското му име е Панг-нга. От Пукет до Патонг се стига за около 20 минути с автобус.

Екипът на Авиа Тур ще Ви помогне да осъществите своето пътуване до удивителния Тайланд!

Екскурзии

КОЛЕДА - Екскурзии и почивки НОВА ГОДИНА 2024 - Екскурзии и Почивки РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2024 г - ЕКСКУРЗИИ Самолетни екскурзии Автобусни екскурзии Свети Валентин КРУИЗИ Септемврийски празници Кулинарни турове Сватбени пътешествия Шопинг турове Еднодневни екскурзии Средновековни замъци Пътешествия с влак Лукс пътешествия Планински туризъм Национални паркове Концерти в чужбина Дайвинг / Гмуркане Екскурзии със собствен транспорт

Почивки

Ранни записвания - почивки Самолетни почивки Автобусни почивки Семейни почивки Селски и еко туризъм СПА почивки Винен туризъм Балнеолечение Собствен транспорт Голф туризъм - почивки