0700 10 494
25.06.24, София 08:58
Дата на публикация: 21.06.2024

Екскурзия до Шри Ланка + пътешествие с влак от Нувара Елия до Ела

Екскурзия до Шри Ланка + пътешествие с влак от Нувара Елия до Ела 1980 € Изпрати запитване за тази оферта Изпрати на приятел Информация за дестинацията
Шри Ланка - благословената земя, известна още като Цейлон. Шри Ланка е дом на много култури, етноси, езици. Заради формата на територията си, наподобяваща капка сълза е известна като "Сълзата на Азия".

Категория » Екскурзии в Азия » НОВА ГОДИНА 2024 г в ШРИ ЛАНКА

Екскурзия до ШРИ ЛАНКА 2024 г – островът на подправките + пътешествие с влак от Нувара Елия до Ела, екскурзия с включени 9 нощувки със закуски и вечери в хотели 4* + 4 екскурзии + пътешествие с влак + речен круиз по река Маду

Маршрут: София - Коломбо - Дамбула - Сигирия - Матале - Канди - Пинавала - Нувара Елия - Бентота - Коломбо - София

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 26.06.2024 г!Шри Ланка – островът на подправките + пътешествие с влак от Нувара Елия до Ела

Топ цена: от 1 980 евро

Продължителност: 11 дни /9 нощувки

База на хранене: Закуска и вечеря

Екскурзоводско обслужване: Български език

Дати на отпътуване: 10.10.2024 г, 27.10.2024 г, 30.10.2024 г, 15.11.2024 г

Шри Ланка е всичко, за което душата копнее — чиста природа, добронамерени хора със сърдечни усмивки, вкусна храна и изненади на всяка крачка. Островното тропическо изобилие се просмуква във всичко, до което се докоснеш. Островът е тропически еликсир за радост, цветни мечти, плодови аромати и девствена природа.

Наречена от Марко Поло „най-красивият остров“, Шри Ланка включва своеобразен спектър от възможности за приятен отдих.

Дестинацията се характеризира с уникално древно културно наследство, неповторим растителен и животински свят, загадъчни планини и белоснежни плажове.

Според местна легенда, от Цейлон (старото име на Шри Ланка) до Рая са само 40 мили, защото тук ясно може да чуете звука от Райските фонтани.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Ден 1: София - Коломбо

Отпътуване от летище София за Коломбо с прекачване.

Ден 2: Коломбо - Дамбула - Националния парк Минерия

Кацане на летище Коломбо. Трансфер до хотела в Дамбула за ранно настаняване около 7:00 часа. Закуска. Време за сън и почивка.

Следобед ви предстои вълнуващо джип - Сафари в национален парк Минерия.

Міnnеrіуа e eдин oт нaй-гoлeмитe нaциoнaлни пapĸoвe в Шpи Лaнĸa. Paзпoлoжeн e в ceвepнaтa цeнтpaлнa пpoвинция нa cтpaнaтa и имa пpиблизитeлнa плoщ oт 9000 xeĸтapa. Toй пoлyчaвa oфициaлнa зaщитa. ĸaтo пapĸ пpeз 1997 г., пpeдвид oгpoмнoтo пpиcъcтвиe нa дивaтa пpиpoдa нa нeгoвитe тepитopии и зa зaщитa нa eзepaтa, ĸoитo cнaбдявaт флopaтa и фayнaтa нa peгиoнa. Haциoнaлният пapĸ Mинepия e cвeтoвнo извecтeн cъc cвoитe cлoнoвe oт aзиaтcĸa пopoдa. Tyĸ нa тypиcтитe ce пpeдocтaвя yниĸaлнaтa възмoжнocт oт близĸo paзcтoяниe дa нaблюдaвaт cлoнoвeтe и дa ги cнимaт. B дивaтa пpиpoдa имa cтoтици и e мнoгo лecнo дa ce видят дeceтĸи oт тяx пo вpeмe нa caфapитo. Cъжитeлcтвoтo мeждy xopaтa и тeзи живoтни e нaпълнo ecтecтвeнo и тe ca cвиĸнaли c дeceтĸитe ĸoли, ĸoитo идвaт дa ги виждaт вceĸи дeн. Ocвeн cъc cлoнoвeтe, пapĸът изoбилcтвa и c мaймyни, xaмeлeoни, флaмингo и вcяĸaĸви птици, пayни, вoдни бивoли и дpyги живoтни. Имa и лeoпapди, въпpeĸи чe e мнoгo тpyднo ce видят. Pacтитeлнocттa нa пapĸa ce cъcтoи oт тpoпичecĸи cyxи вeчнoзeлeни гopи, пpимeceни c пacищa, xpacтoви зoни и влaжни зoни. Πpeoблaдaвaщият пeйзaж в тoзи paйoн ca лaгyнитe и ливaдитe.
Hяĸoи oт дъpвeтaтa, пpиcъcтвaщи в Mинepия, ca мecтни зa ocтpoвa и мoгaт дa ce видят caмo в тaзи cтpaнa, ĸaтo нaпpимep цeйлoнcĸaтa пaлмa. Toплият и дъждoвeн ĸлимaт cъздaвa пpocтpaнcтвo c yниĸaлнa пpиpoднa ĸpacoтa.

Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 3: Дамбула - Сигирия - Матале - Канди

Закуска. Отпътуване за Сигирия, една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка - Лъвската скала. Името идва от двете масивни лапи, които ограждат Лъвската порта и стълбището. Някога стълбите са водели през отворената уста на главата на лъв, който е лежал свит между лапите. Често я наричат "осмото чудо на света". През V в. крал Касияпа построява на върха на скалата, дворец, който и до днес се смята за уникално инженерно творение.

Древните исторически писания разказват, че крал Касапа убил своя баща и се възкачил на престола, който бил предопределен за брат му Могалана. За да се спаси от преследващите го войски на Могалана, Касапа издигнал своя дворец на билото на скалното плато Сигирия. Накрая, когато Могалана превзел крепостта, Касапа се самоубил. След смъртта на Касапа Сигирия функционирала като манастирски комплекс до 14 век. През 1982 година група археолози открили древния град, а през 1992 г Сигирия става обект на световното културно наследство на Юнеско. Най-внушителната особеност на скалата е издяланата в нея фигура на седнал лъв, между лапите, челюстта и гърлото на когото минавала стълба, която водела към двореца. Над лапите на лъва се намира скала, която била толкова добре изгладена и шлифована, че наподобявала огледало. Днес блясъкът на стената все още личи.

Към върха ни повеждат 1200 стъпала, които минават покрай Огледалната стена и Залата със скалните рисунки на полуголи жени. Смята се, че изключителните портрети са на наложниците на краля.

Връщане в хотела.

Напускане на хотела. и се отправяме към пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като Златният храм. Удивителен храмов комплекс от 5 скални храма, датиращи от I-ви в.пр.Н.е. В основата на хълма ще ни посрещне най-голямото седнало позлатено изображение на Буда в региона.

...а стръмна пътека, в компанията на дружелюбни маймуни, ще ни отведе до издълбаните в скалите храмове. В тях ще намерим 153 статуи, които включват 3 статуи на крале, 4 – на други божества, а останалите на Буда. Стените и таваните на пещерите са богато декорирани с рисунки и изображения, а позлатата им е довела до наименованието им – Ран Гири, в превод Златната скала.

Следва посещение на градина за подправки в Матале. Ще разберем защо наричат Шри Ланка Островът на подправките. Именно с подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаем с огромното разнообразие от ароматни растения и как точно се отглеждат. Ще ни радват и демонстрации на това, как да използваме подправките в кулинарията и медицината. Интересно и неочаквано любопитно.

Време за обяд.

Пристигане в Канди - древната кралската столица на Шри Ланка и свещенно място за всички будисти. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колонизатора. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред нас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора на митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е известен преди всичко със своята удивителна реликва – Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Шри Далада Малигава, който е най-святото място за будисти от цял свят. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над цялата страна.

Вечерта посещение на фолклорно шоу. Истинска радост са традиционните шриланкийски танци, както и ходенето по жарава, напомнящо нашите нестинарските танци.

Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 4: Канди - Пинавала - Нувара Елия

Закуска. Време е за най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя. Градината разполага с над 4000 вида растения, богата колекция от орхидеи и множество засадени от световноизвестни личности дървета. Тук може да видите желязното дърво, посадено от руския цар Николай II през Ще посетим и Музея на скъпоценните камъни, където ще разберем как се добиват и обработват.

Тръгваме към Пинавала, където ще посетим най-големия приют за слонове в света. Създаден през 1975 година като приют за изоставени и ранени слончета, днес приюта е като едно голямо семейство, а броят на слоновете надвишава 40. Това преживяване не може да бъде пропуснато! Най-подходящото време за посещение са часовете, когато слоновете се хранят или се къпят в близката река.

По път за Нувара Елия ще открием и красотата на водопада Рамбода. Висок 109 метра, това е единадесетият най-висок водопад в Шри Ланка.
Ще посетим и чаена плантация, където се добива считаният за най-добър чай в света. Ще чуем как местните го отглеждат и произвеждат. Пристигаме в Нувара Елия. Наричан е още "Малката Англия", заради островърхите покриви на сградите и англиканската си църква. Ще видим емблематичната за града поща, датираща от времето на британската колонизация.

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: Нувара Елия - Бентота

Закуска. Днес е може би най-вълнуващият ден. Качваме се на влак и тръгваме на 3-часово пътешествие до град Ела. Очаква ви спиращите дъха гледки на тучни зелени хълмове, девствени долини, великолепни водопади, като пощенска картичка градове, множество тунели и гъсти джунгли. А най-хубавото сме го запазили за накрая - удивителният мост с девет арки. От влака ще се насладим на великолепието му. А още по-хубавото е, че ще се разходим по него. Това наистина е грандиозно и определено най-красивото пътуване с влак в Шри Ланка.

Качваме се на автобуса и продължаваме към Бентота - курортно градче на брега на Индийския океан, разположено в южната част на острова. Пристигане в Бентота и настаняване в хотела. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 6: Бентота

Закуска. Първата ни спирка днес е фермата за костенурки. Те са много, много стари, а снимките с тях стават наистина чудесни. Следващото ни приключение е круиз по река Madu и многото островчета по нея. Ще слезем на един от тях, за да видим как се отглежда и произвежда канелата. Шри Ланка е най-големият износител на канела. Именно 80% от канелата по света идва от този малък остров. Страхотно, нали?!
Вечеря и нощувка в Бентота.

Ден 7: Бентота

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание и срещу допълнително заплащане: Възможност за разходка в океана и наблюдение на китове.
Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 8: Бентота

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание и срещу допълнително заплащане: Възможност за посещение на форта в Гале - построен от португалците през 1584 г. и най-голямата останала крепост в Азия, построена от европейски окупатори. На връщане ще спрем за снимки с емблематичните за Шри Ланка рибари, кацнали на техните типични пилони.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 9: Бентота

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 10: Бентота - Коломбо - София

Закуска. Отпътуване за Коломбо, столицата на Шри Ланка която се намира в Югозападната част на острова. Името на града е дадено от Португалия през 1505 година, смята се, че идва от Калан тота, което в превод значи "Пристанище на река Келани".
Панорамна обиколка на града. Трансфер до летището. Полет за България.

Ден 11: София

Кацане на летище София.

ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ В РАЗДЕЛ ХОТЕЛИ И ЦЕНИ НА ОФЕРТАТА!


Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'DateTimeZone::__construct() [<a href='datetimezone.--construct'>datetimezone.--construct</a>]: Unknown or bad timezone (Colombo)' in /home/aviaibfv/public_html/avsl/Core/SMS-SCore.php:2902 Stack trace: #0 /home/aviaibfv/public_html/avsl/Core/SMS-SCore.php(2902): DateTimeZone->__construct('Colombo') #1 /home/aviaibfv/public_html/Modules/Includes/offer=dynamic.mod.php(8): SMSSiteFunctions->viewOffer('???????????????...') #2 /home/aviaibfv/public_html/Modules/moduleLoader.controller.php(62): include('/home/aviaibfv/...') #3 /home/aviaibfv/public_html/index.php(107): require('/home/aviaibfv/...') #4 {main} thrown in /home/aviaibfv/public_html/avsl/Core/SMS-SCore.php on line 2902