0700 10 494
29.05.24, София 08:54
Дата на публикация: 08.05.2024

Шри Ланка - Земен рай - екскурзия с водач, 8 дни /6 нощувки

Шри Ланка - Земен рай - екскурзия с водач, 8 дни /6 нощувки 2960 лв. Изпрати запитване за тази оферта Изпрати на приятел Информация за дестинацията
Шри Ланка, която Марко Поло нарича "най-красивият остров за своите размери", смайва с уникалните си забележителности. Шри Ланка е едно от онези земни кътчета в които за всеки има всичко.

Категория » Екскурзии в Азия » Екскурзия в ШРИ ЛАНКА 2024 г

ШРИ ЛАНКА 2024 г - благословената земя, с водач от България - екскурзия с включени 6 нощувки със закуски и вечери в хотели 4* + входни такси + богата туристическа програма

Маршрут: София – Истанбул – Коломбо – Пинавела – Дамбула – Полонарува – Сигирия – Дамбула – Матале – Канди – Перадения – Нувара Елия – Калутара – Панадура – Коломбо – Истанбул – София

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 18.05.2024 г!


Екскурзия в Шри Ланка 2024 г - благословената земя

Топ цена: от 2 960 лева

Продължителност: 8 дни /6 нощувки

База на хранене: Закуска и вечеря

Екскурзоводско обслужване: Български език

Дати на отпътуване: 09.09.2024 г, 21.10.2024 г, 11.11.2024 г, 21.02.2025 г, 17.03.2025 г

ШРИ ЛАНКА

  • Шри Ланка, която Марко Поло нарича "най-красивият остров за своите размери", смайва с уникалните си забележителности. Шри Ланка е едно от онези земни кътчета в които за всеки има всичко.Доказателство за красотата на някогашната република Цейлон е решението на ЮНЕСКО да включи седем от забележителностите на острова в Списъка със световното и културно наследство на планетата. Седемте чудеса на Шри Ланка са Шри Далада Малигава – Храмът на зъба на Буда. В него се съхранява една от най-почитаните будистки реликви – зъбът на Буда, който от край време е обект на апетити от страна на всички водачи в островната държава.
  • Пещерният храм Дамбула е най-големият и най-внушителният храм в Шри Ланка. Издигнат е върху основата на висока скала и се състои от пет пещери, богато украсени с религиозни символи, рисунки и скулптори.
  • Полонарува са третата перла в короната на Шри Ланка. Представляват руините на старопрестолния град на Шри Ланка. Неговата най-голяма атракция е манастирският комплекс Гал Вихара. Сигирия или Лъвската скала, Форт Галле – колониална крепост, Горският резерват "Синхараджа" и един от най-старите градове – Анурадхапура, са останалите бижута на Шри Ланка, които прославят страната на света и я държат да много добра позиция на туристическата карта.
  • Шри Ланка не е място за влюбени, а по-скоро място за усамотение и размисъл, съзерцание и релакс. Няма ги забавленията, нито нощният живот на супер развитите столици и световни икономически средища. Tук царува само едно чувство: усещаш се естествен човек.
  • В островната страна се яде предимно ориз и риба, а също и телешко, приготвени по различни начини, но винаги лютиви. Тук всички се хранят с ръце и го намират за съвсем естествено.
  • Хората в Шри Ланка са изключително дружелюбни и вежливи. За тях туристите са преди всичко техни гости. Нещо повече, чувстват се щастливи и значими, когато им обърнеш малко внимание.
  • Преимуществото на страната се явяват природата и запазената специфична култура. Интересни са многобройните малките природни "аптечки", предлагащи най-добрия природен цяр - билките.
  • Главните пристанища на Шри Ланка са Коломбо, Тринкомали и Гале.
  • Туризъм в Шри Ланка е много добре развит, добре развита инфраструктура и годишен поток от над 400 хиляди туристи.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Ден 1: София – Истанбул

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 15:55 ч. с полет на авиокомпания "Turkish Airlines" за Истанбул. Кацане в Истанбул в 18:25 ч. Полет за Коломбо в 19:25 ч.

Ден 2:Истанбул – Коломбо – Пинавела – Дамбула

Кацане на летището в Коломбо 06:10 ч. Посрещане от представителя на агенцията.

Отпътуване за Пинавела за посещение на приюта за слонове "Пинавела" – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Тук ще имате възможност да видите слонове в естествената им среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни.

Отпътуване за Дамбула. Посещение на пещерните храмове на Дамбула, датиращи от 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и на Буда са около 130.

Трансфер до хотела във Ватала или Дамбула. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Дамбула – Полонарува – Сигирия – Дамбула

Закуска. Отпътуване за Полонарува – средновековната столица на Шри Ланка от 11 до 13 в. Руините в археологическия парк на Полонарува са една от най-известните забележителности на Шри Ланка, които от 1982 г. са под закрилата на ЮНЕСКО с 1982 г. Някои от паметниците, съхранени в парка, са статуята на Паракрама, Кралският дворец, храмовете "Вата-да-ге", "Тупарама", "Ланкатилака", ступите "Ранкот Вехера" и "Кири Вехера". Сред тях най-голям интерес за туристите представлява каменният храм "Гал Вихара" с четирите монолитни статуи на Буда, изсечени в скалата, които въпреки колосалните си размери изглеждат много реалистични.

Отпътуване за Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава „Лъвската скала”. Това е една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Издига се върху скална тераса на 200 м над джунглата и е построена през 5 в., по времето на крал Кашаяпа.

Връщане в Дамбула. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Дамбула – Матале – Канди

Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя посещение на градините за подправки в Матале. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон.

Посещение на фабрика за производство на батик, където ще имате възможност да наблюдавате процеса на изработка на традиционните рисунки върху плат. Пристигане в Канди.

Посещение на Свещения храм на зъба на Буда, където според преданията се съхранява горния резец на Буда. Когато през 4 в. пр. Хр. зъбът на бил доставен тайно в Шри Ланка, скрит от противниците на будизма в косите на ориската принцеса, славата на реликвата се разпространила в целия будистки свят и става най-почитаната светиня в Шри Ланка.

Посещение на фолклорно шоу с традиционни народни танци.

Настаняване в Канди. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: Канди – Перадения – Нувара Елия

Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. В градината се отглеждат над 3000 вида орхидеи, подправки, билки и екзотични дървета. Градината е разделена на секции посредством алеи с палмови дървета, всяка от които е засадена с различен вид палми. Освен това има отделена зона, където растат избрани образци от това растение, донесени от цял свят. Тук могат да се видят палмирова, финикова, кокосова, кубинска кралска и други видове палми.

Отпътуване към Нувара Елия. По пътя посещение на чаена фабрика.

Пристигане в Нувара Елия, наричан "Малката Англия" заради зеленината и по-хладния, умерен климат. Градът е заобиколен от планини, долини, водопади и множество чаени плантации – районът е смятан за най-важния център в Шри Ланка за отглеждане на ценното растение. Надморската височина тук е над 1800 м, като недалеч се намира и първенецът на страната – връх Пидуруталагала (2524 м). Неслучайно много жители на страната посещават града, за да избягат за кратко от жегите и влагата на крайбрежието.

Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Нувара Елия – Калутара – Панадура

Закуска. Отпътуване за Калутара. Пристигане в Калутара следобед. В миналото градът е бил важен център на търговията, а днес е модерен курорт с много възможности за водни спортове и плажен отдих.

Настаняване в Калутара или Панадура. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.

Ден 7: Панадура – Коломбо

Закуска. Отпътуване за столицата и най-голям град Коломбо. Туристическа програма в Коломбо. Настаняване в Коломбо или Ватала. Вечеря. Нощувка.

Ден 8: Коломбо – Истанбул – София

Закуска (ранна закуска или сух пакет). Трансфер до летището в Коломбо. Отпътуване в 07:40 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Кацане в Истанбул в 14:15 ч. Отпътуване в 20:30 ч. за България. Кацане на летище София (Терминал 2) в 20:45 ч.

ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ В РАЗДЕЛ ХОТЕЛИ И ЦЕНИ НА ОФЕРТАТА!


Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'DateTimeZone::__construct() [<a href='datetimezone.--construct'>datetimezone.--construct</a>]: Unknown or bad timezone (Colombo)' in /home/aviaibfv/public_html/avsl/Core/SMS-SCore.php:2902 Stack trace: #0 /home/aviaibfv/public_html/avsl/Core/SMS-SCore.php(2902): DateTimeZone->__construct('Colombo') #1 /home/aviaibfv/public_html/Modules/Includes/offer=dynamic.mod.php(8): SMSSiteFunctions->viewOffer('ekskurzia-shri-...') #2 /home/aviaibfv/public_html/Modules/moduleLoader.controller.php(62): include('/home/aviaibfv/...') #3 /home/aviaibfv/public_html/index.php(107): require('/home/aviaibfv/...') #4 {main} thrown in /home/aviaibfv/public_html/avsl/Core/SMS-SCore.php on line 2902