+359 (2) 9810079 Музика
16.01.21, София 11:34

Пътеписи

10-те най-интересни разходки под земята

Подземният град - Монреал, Канада

  • Това е най-големият, със 120 входа, подземен лабиринт, създаден от човека. Близо половин милион души ежедневно използват магазините, хотелите, банките, офисите, музеите и университетите по протежение на 32 километра. Освен това тук има станции на метрото, железопътна гара и автогара, както и ледена пързалка за хокей.

Национален парк „Мамутската пещера” - щат Кентъки, САЩ

  • Географски имена като Гранд Авеню (Голямата улица) и Фроузън Ниагара (Замръзналата Ниагара) дават представа за най-голямата система от пещери в света. Най-старата част се е образувала преди 10 милиона години, 9,5 милиона години преди появата на Човека.

Екопарк „Подземните пещери” - Юкатан, Мексико

  • Тръгнете на разходка покрай подземните реки, наричани cenotes и ще видите през бистрата като сълза дълбока вода бялото дъно на естествените извори. В този сюрреалистичен свят от невероятни скални образувания , сталактити, сталагмити, вкаменелости и прилепи под девствената джунгла цари спокойствие. Туристическата обиколка може да заявите в Канкун, както и пак от там да наемете кола.

Тунелите Кучи - Виетнам

  • Пропълзете през малкия отвор в тесните задушни тунели и влезте в някое от „подземните села” с кухня, спални помещения, всекидневна и болница. По време на войната във Виетнам в плетеницата от проходи с дължина 200 километра са се укривали хиляди виетконгци. Обиколките се извършват с екскурзовод и се организират от всички туристически агенции в Хошимин.

Ханънски северен рудник - Калгърли, Австралия

  • Спуснете се на около 30 метра с кабинков асансьор в тунелите, прокопани по време на златната треска в Австралия през 19-ти век. Може да се опитате да откриете злато чрез пресяване. В Калгърли и до днес се добива 10% от цялото злато по света.

Солните рудници във Величка край Краков, Полша

  • Всичко е започнало през Средновековието, когато солта се е равнявала по стойност на съвременното растително масло. След девет века добив на сол са се образували километри подземни проходи и огромни пещери с дълбочина до 134 метра. Над един милион души годишно посещават тази забележителност, която е включена в Списъка на културното наследство на ЮНЕСКО и в която има езера, параклиси и статуи, изваяни от сол. Пак там се намира и най-големият музей на минното дело в света. Има и концертна зала със съвършена акустика. За да стигнете до солните рудници трябва да вземете влак от железопътната гара Гловни в Краков.

Противоядренният бункер в Берлин, Германия

  • Трябва да минат няколко минути, докато свикнете с мъждивата светлина в този защитен срещу радиацията бункер от времето на Студената война. Ще усетите как настръхвате в мъртвешката тишина. Почти цялото пространство е заето от тесни нарове на няколко етажа. Бункерът е могъл да издържи 14 дни. Посещение само с екскурзовод. Тръгване от Историческия музей на Берлин.

Парижката канализация - Франция

  • Всеки ден през канализацията с дължина 2092 километра минават 1,2 милиона кубически метра отпадъчни води. Разгледайте отблизо 139 метра от канализацията с атракции като ръчна количка, събираща по-едрите отпадъци и узнайте какво са правили през вековете с боклуците.

Римските катакомби - Италия

  • Можете да се разходите сред галериите, помещенията и църквите на некропола под Вечния град и си ги представете през първите векове на християнството, където вярващите в Рим са изложени на какви ли не опасности и пещерите са били осветявани с безброй трепкащи газеници.

Хеопсовата пирамида - Гиза, Египет

  • Слизате по проход с ширина 1 на 100 метра, в сърцето на единственото чудо на Древния свят, оцеляло до наши дни. Във вдъхващото страхопочитание има саркофаг, изграден от гранит, който е докаран от Асуан, на 1006 километра оттук. Хеопсовата пирамида е на около пет хилядолетия и е 30 пъти по-голяма от Емпайър Стейт Билдинг – векове наред се оказват догадки как се е появила тя, как е била построена и за какво е служела.

« Обратно в списъка

Екскурзии

Шопинг турове Автобусни екскурзии Самолетни екскурзии Кулинарни турове Еднодневни екскурзии Сватбени пътешествия Средновековни замъци Лукс пътешествия Пътешествия с влак Планински туризъм Национални паркове Концерти в чужбина

Почивки

Ранни записвания - почивки Семейни почивки Самолетни почивки Автобусни почивки СПА почивки Селски и еко туризъм Винен туризъм Голф туризъм - почивки
Почивки в Турция Гърция - Санторини Гърция - остров Закинтос

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Аруба Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Виетнам Германия Гърция Дубай Естония Израел Индия Индонезия Ирландия Испания Италия Йордания Камбоджа Кения Китай Корея Куба Малайзия и Сингапур Мароко Мексико Нидерландия Норвегия Остров Занзибар Остров Мавриций Перу Полша Португалия Румъния Русия Северна Македония Сейшели Скандинавия Словакия Словения Сърбия Тайланд Танзания Тунис Турция Унгария Финландия Франция Хърватия Чехия Швейцария Шри Ланка Ямайка Япония

Самолетни почивки

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2019

Екзотични почивки - Мексико - Канкун; Куба - Варадеро и Хавана; Египет - Хургада; ОАЕ - Дубай; Испания - остров Тенерифе, Палма Де Майорка; Гърция - Родос, Санторини и Крит. Почивки в Турция - Анталия, Кемер, Белек, Лара, Сиде

Самолетни почивки