0700 10 494
17.04.24, София 03:25

Пътеписи

10-те най-интересни разходки под земята

Подземният град - Монреал, Канада

  • Това е най-големият, със 120 входа, подземен лабиринт, създаден от човека. Близо половин милион души ежедневно използват магазините, хотелите, банките, офисите, музеите и университетите по протежение на 32 километра. Освен това тук има станции на метрото, железопътна гара и автогара, както и ледена пързалка за хокей.

Национален парк „Мамутската пещера” - щат Кентъки, САЩ

  • Географски имена като Гранд Авеню (Голямата улица) и Фроузън Ниагара (Замръзналата Ниагара) дават представа за най-голямата система от пещери в света. Най-старата част се е образувала преди 10 милиона години, 9,5 милиона години преди появата на Човека.

Екопарк „Подземните пещери” - Юкатан, Мексико

  • Тръгнете на разходка покрай подземните реки, наричани cenotes и ще видите през бистрата като сълза дълбока вода бялото дъно на естествените извори. В този сюрреалистичен свят от невероятни скални образувания , сталактити, сталагмити, вкаменелости и прилепи под девствената джунгла цари спокойствие. Туристическата обиколка може да заявите в Канкун, както и пак от там да наемете кола.

Тунелите Кучи - Виетнам

  • Пропълзете през малкия отвор в тесните задушни тунели и влезте в някое от „подземните села” с кухня, спални помещения, всекидневна и болница. По време на войната във Виетнам в плетеницата от проходи с дължина 200 километра са се укривали хиляди виетконгци. Обиколките се извършват с екскурзовод и се организират от всички туристически агенции в Хошимин.

Ханънски северен рудник - Калгърли, Австралия

  • Спуснете се на около 30 метра с кабинков асансьор в тунелите, прокопани по време на златната треска в Австралия през 19-ти век. Може да се опитате да откриете злато чрез пресяване. В Калгърли и до днес се добива 10% от цялото злато по света.

Солните рудници във Величка край Краков, Полша

  • Всичко е започнало през Средновековието, когато солта се е равнявала по стойност на съвременното растително масло. След девет века добив на сол са се образували километри подземни проходи и огромни пещери с дълбочина до 134 метра. Над един милион души годишно посещават тази забележителност, която е включена в Списъка на културното наследство на ЮНЕСКО и в която има езера, параклиси и статуи, изваяни от сол. Пак там се намира и най-големият музей на минното дело в света. Има и концертна зала със съвършена акустика. За да стигнете до солните рудници трябва да вземете влак от железопътната гара Гловни в Краков.

Противоядренният бункер в Берлин, Германия

  • Трябва да минат няколко минути, докато свикнете с мъждивата светлина в този защитен срещу радиацията бункер от времето на Студената война. Ще усетите как настръхвате в мъртвешката тишина. Почти цялото пространство е заето от тесни нарове на няколко етажа. Бункерът е могъл да издържи 14 дни. Посещение само с екскурзовод. Тръгване от Историческия музей на Берлин.

Парижката канализация - Франция

  • Всеки ден през канализацията с дължина 2092 километра минават 1,2 милиона кубически метра отпадъчни води. Разгледайте отблизо 139 метра от канализацията с атракции като ръчна количка, събираща по-едрите отпадъци и узнайте какво са правили през вековете с боклуците.

Римските катакомби - Италия

  • Можете да се разходите сред галериите, помещенията и църквите на некропола под Вечния град и си ги представете през първите векове на християнството, където вярващите в Рим са изложени на какви ли не опасности и пещерите са били осветявани с безброй трепкащи газеници.

Хеопсовата пирамида - Гиза, Египет

  • Слизате по проход с ширина 1 на 100 метра, в сърцето на единственото чудо на Древния свят, оцеляло до наши дни. Във вдъхващото страхопочитание има саркофаг, изграден от гранит, който е докаран от Асуан, на 1006 километра оттук. Хеопсовата пирамида е на около пет хилядолетия и е 30 пъти по-голяма от Емпайър Стейт Билдинг – векове наред се оказват догадки как се е появила тя, как е била построена и за какво е служела.

« Обратно в списъка

Екскурзии

Промоционални оферти РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2024 г - ЕКСКУРЗИИ ФОРМУЛА 1 - Оферти за 2024 г КРУИЗИ 2024 г - Морски и речни круизи Априлска Ваканция - екскурзии Великденски празници 2024 г Самолетни екскурзии Автобусни екскурзии Майски празници 2024 г Септемврийски празници Кулинарни турове Пътешествия с влак Шопинг турове Еднодневни екскурзии Средновековни замъци Сватбени пътешествия Лукс пътешествия Планински туризъм Национални паркове Концерти в чужбина Дайвинг / Гмуркане

Почивки

Ранни записвания - почивки Самолетни почивки Автобусни почивки Семейни почивки Селски и еко туризъм СПА почивки Винен туризъм Балнеолечение Собствен транспорт Голф туризъм - почивки