0700 10 494
29.05.24, София 09:16

Пътеписи

Практични съвети за Круизно пътешествие

Какво трябва да знаем преди да предприемем круизно пътуване?

Круизните пътувания стават все по-популярни напоследък. Много хора избират този тип пътешествие с цел да разгледат повече забележителности в различни държави като се възползват от предлагания комфорт на круизните кораби. Следващите редове ще Ви предоставят полезна информация за нещата, които трябва да знаете преди да предприемете едно такова пътуване.

  • 1. Документите са първото нещо, което трябва да приготвите. Проучете дестинациите, които желаете да посетите и се поинтересувайте дали ще са Ви необходими визи за тях. Паспорта както и личната карта трябва да са валидни към датата на пътуване и да имат най-малко 6 месеца след приключването на круиза. Грижете се добре за тях, защото при всяко качване на борда на кораба ще трябва да ги показвате.
  • 2. С цел пътуването Ви да мине гладко и без излишен стрес е добре да си направите медицинска застраховка и застраховка пътуване. Повечето круизни компании осигуряват застраховки на техните клиенти, затова проучете преди старта на пътуването.
  • 3. Ако пътувате до някоя екзотична дестинация може да Ви се наложи да се ваксинирате. Това се прави с цел да бъдете защитени от вируси, които не са познати по нашите географски ширини. За пътувания в Европа, това не е необходимо.
Круиз на база Ол Инклузив
  • 4. Круизните пътешествия на база ОЛ ИНКЛУЗИВ включват всички хранения за деня, а някои дори глезят гостите си с безплатен рум сървиз. Часовете за хранене са фиксирани и ако бъдат пропуснати храната се заплаща. В случай че имате някакви по-специални предпочитания за храната, трябва да съобщите на агенцията преди да започне круиза. Ако предпочитате да се храните, когато и както решите, тогава за Вас най-подходящи биха били круизите от типа 'свободен стил‘. Когато посещавате ресторанта на кораба е желателно да спазвате и дрес код. Храненето по бански е забранено, а на официални вечери облеклото трябва да е официално. На корабите се говори английски като някои имат персонал които говори френски, италиански и немски.
  • 5. Багажа, който може да вземете със себе си на круизен кораб е неограничен. Няма лимити, които трябва да се спазват, но неказано правило гласи, че не трябва да се прекалява. Счита се, че две чанти на човек от около 25 килограма са напълно достатъчни.

  • 6. Ако пътувате с деца, трябва да знаете, че те трябва да са под непрекъснато наблюдение от родителите. Ако децата са само с единия родител е необходимо да се представи нотариално заверена декларация от другия родител. На борда се допускат бебета, които са навършили 6 месечна възраст. В този ред на мисли, бременни жени, навлезли в шестия месец не се допускат.
  • 7. Круизните компании не допускат домашни любимци на корабите си. Разбира се, изключение се прави само за кучетата водачи.
  • 8. Тютюнопушенето е разрешено на круизните кораби и се извършва на места определени от компанията. Доста често се разрешава и пушенето в казината и каютите. Ако сте пушач, следва да се информирате допълнително, за да не бъдете глобени.
  • 9. На борда на кораба може да се разплащате в долари или в евро. Преди пътуването ще Ви бъде разкрита бордна сметка на която ще се трупат задълженията. Доста често пътниците захранват тази сметка преди пътуването и това, което не усвоят им се възстановява. Дебитните и кредитните карти на големите компании се приемат, но за по-сигурно проучете дали вашата карта е сред тях.

  • 10. Дори и да сте избрали пакет ALL INCLUSIVE всички разходи от лично естество като сувенири, хранене извън кораба, пари за развлечения, бакшиши и така нататъка се поемат от Вас и трябва да сте подготвени за тях. Разгледайте пакета, който сте избрали и проучете къде ще спирате и какви развлечения и такси Ви очакват. Прочетете внимателно всички предоставени Ви документи от туристическата агенция. Не се притеснявайте да задавате въпроси ако имате някакви неясноти или притеснения. Добрата подготовка за круиза означава едно пътешествие изпълнено с много положителни емоции.

Практични съвети за Круизно пътешествие
Практични съвети за Круизно пътешествие
Практични съвети за Круизно пътешествие
Практични съвети за Круизно пътешествие
Практични съвети за Круизно пътешествие
Практични съвети за Круизно пътешествие
« Обратно в списъка

Екскурзии

Промоционални оферти КОЛЕДА - Екскурзии и почивки НОВА ГОДИНА 2025 г - Екскурзии и Почивки РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2024 г - ЕКСКУРЗИИ ФОРМУЛА 1 - Оферти за 2024 г КРУИЗИ 2024 г - Морски и речни круизи Самолетни екскурзии Автобусни екскурзии Септемврийски празници Кулинарни турове Пътешествия с влак Шопинг турове Еднодневни екскурзии Средновековни замъци Сватбени пътешествия Лукс пътешествия Планински туризъм Национални паркове Концерти в чужбина Дайвинг / Гмуркане Екскурзии със собствен транспорт

Почивки

Ранни записвания - почивки Самолетни почивки Автобусни почивки Семейни почивки Селски и еко туризъм СПА почивки Винен туризъм Балнеолечение Собствен транспорт Голф туризъм - почивки